top of page

HOVEDUTSTILLING 2023 - 20 juni til 20 august 

PUNKTUM FINALE

Siden 2003 har Galleri Jennestad gjennomført 
21 salgsutstillinger og flere visningsutstillinger. 
36 anerkjente norske samtidskunstnere inngår i «Stall Jennestad». 
Vi er stolte av å kunne presentere Hovedutstilling 2023 med 
billedkunstnerne
Sverre K Bjertnæs og Yngve H Henriksen
Kunstnerne presenterer både grafiske arbeider og oljemalerier.  
Med dette topper vi listen med kunstnere både sørfra og nordfra.

 

Yngve H Henriksen

YngeHenriksenBilde2.jpg

Yngve Henriksens bilder handler om landskapet han bor og lever i.
Lofoten har hele tiden vært hans inspirasjonskilde. I maleriene bearbeider han opplevelser, inntrykk og erfaringer. Maleriene blir hans samtid, hans historier og hans minner.

 

Henriksen ser etter poesien i hverdagen og i landskapet. Han opplever landskap som mektig både fysisk og mentalt. Landskapet viser seg på ulike vis for alle, basert på ens egne erfaringer, men samtidig er det det samme landskapet vi alle bor i. Hvert av maleriene i utstillingen har sin egen historie, men du som betrakter ser og opplever dem basert på dine egne minner og referanser.

 

Bildespråket til Henriksen befinner seg i et grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. har har ulike måter å nærme seg det å male på. Maleriene kan være basert på skisser, men også være spontane. Disse ulike veiene gir ulike prosesser og resultater. Henriksens kunstuttrykk er en bearbeiding av landskap og et levd liv. Det at et kunstverk er laget av en hånd og et temperament betyr noe for ham. Spesielt i en tid med så mye digitalt fokus.

Sverre K Bjertnæs

SverreBjærtnes.jpeg

Sverre Bjertnæs er en anerkjent norsk billedkunstner som har gjort seg bemerket med sin ekspressive stil og bruk av ulike teknikker. Hans kunstnerskap har spennvidde fra maleri og skulptur til tegning og grafikk, men grafikken har vært en viktig del av hans arbeid gjennom hele karrieren.

Bjertnæs har utforsket ulike typer grafikk, inkludert tresnitt, koldnål, litografi og silketrykk. Han er kjent for å eksperimentere med ulike trykkteknikker og materialer, og skaper ofte flere versjoner av det samme motivet, hver med sin egen unike uttrykksform. En viktig del av Bjertnæs’ grafikk er hans evne til å skape dramatiske kontraster og visuelle motsetninger. Ofte er bildene hans preget av intense farger, sterke linjer og symboler som kan tolkes på ulike måter. Motivene hans kan variere fra portretter av kjente personer til abstrakte former og landskaper.

 

Bjertnæs’ kunstnerskap er preget av en konstant utforskning og nysgjerrighet, og han har vært en viktig aktør i den norske og internasjonale kunstscenen i mange år. Hans grafikk har en helt spesiell intensitet og energi, og har gjort ham til en av de mest respekterte og ettertraktede kunstnerne i Norden.
 

bottom of page